Blog

14-10-2013 00:06

Bij het restaurant waar ik mijn kookkunsten mag uitoefenen hebben we bij de friet tegenwoordig huisgemaakte mayonaise. Voor de mensen onder ons die nog nooit zelf mayonaise hebben gemaakt, deze is niet zo zoet als die we in de winkel aanschaffen. 

Huisgemaakte mayonaise is veel frisser van smaak en er zitten geen smaakversterkers in. Als kok is het natuurlijk een pre om te weten wat er in je product verwerkt zit en wat is nou leuker en makkelijker om daar achter te komen door iets zelf te maken. 

Ambachtelijkheid is waar het tegenwoordig om gaat. Ken je product en bereid dit product zoals het hoort.

Waarom we dit doen? Gewoon omdat het kan!

08-10-2013 09:53

Dillema

Vandaag een dagje in mijn ouderlijk huis, met z'n drieen om de tafel, met maar 1 onderwerp: Wat te eten voor de lunch?

Na allemaal verschillende dingen op te noemen wat te proberen voor de lunch, blijkt dat de buurtwinkel zo'n uitgebreid assortiment beheerd dat we er eigenlijk niet uitkomen wat we moeten eten.

Nou is het natuurlijk niet belangrijk wat we uiteindelijk gegeten hebben, maar het gaat me om de vraag: Wat is er gebeurd met het ouderwetse broodje kaas?
Die dik belegde bruine boterham met boter en kaas. Is dat niet meer van deze tijd? Of hebben we de smaak te pakken van alle lekkere kant en klare dingen die verkrijgbaar zijn in de supermarkt? De producten waarvan de goede voedingswaarde zo goed als helemaal gezakt is naar puntje 0,0 en dit terwijl een goed belegde bruine boterham een hele goede voedingswaarde heeft, beter vult en tien keer zo gezond is?

Nou ga ik mezelf niet goed praten, en zal ook zeker niet zeggen dat ik altijd zo gezond eet, maar een goed belegde bruine boterham met kaas zou ik ook zeker niet afslaan.